Over Maquis

Wat betekent Maquis en waar staat Maquis Import voor?

De Maquis is een vegetatievorm die vooral in landen rond de Middellandse Zee voorkomt. Het bestaat uit verschillende soorten struiken en bomen die vooral op rotsachtige bodem groeien. Het meest bekend is de maquis op Corsica. Jan en Alette de Vries, eigenaren van Maquis hebben hier veel vakanties doorgebracht en genoten van de natuur. Veel planten die deel uitmaken van deze begroeiing worden verwerkt in de producten van onze merken.

De term Maquis staat ook voor een verzetsbeweging. Dit klinkt nogal radicaal. Maar Jan en Alette geloven niet in de cosmetica industrie die wordt gedomineerd door marketingstrategieën, zinloze ingrediënten of (dure) apparatuur. Zij staan voor passie voor natuurlijke huidverzorging en make-up. Hun uitgangspunt is altijd: Wat is het beste voor de huid, voor de gezondheid? Dit met een nuchter respect voor onze leefomgeving. Bovendien geloven ze in een gelijkwaardige samenwerking met (schoonheids)specialisten. Zonder dwingende startorders, targets, verplichte consumentenacties enz.

Maquis is een écht familiebedrijf. Jan en Alette hebben ruim 30 jaar ervaring in de branche. Alette heeft 22 jaar een huidverzorgingsinstituut gehad, dat in de drukste periode in twee winkelpanden gevestigd was met een groot team schoonheidsspecialisten. Natuurlijke huidverzorging was hier vanaf het begin het belangrijkste thema.

Jan was altijd sterk betrokken en is vanaf 2009 full time werkzaam bij Maquis. Zoon Martijn is volledig verantwoordelijk voor de logistiek. Daarnaast bestaat het team uit nog 3 medewerkers. Samen vormen zij een gedreven team dat hard werkt om jou van dienst te zijn.

​Zullen we gaan samenwerken? Wij kijken er naar uit. 

Maquis (of de merken van Maquis)  in het Nieuws: